27 juli 2015

Stockholm

Aivie och jag har spenderat helgen i Stockholm tillsammans med mamma, Stefan, Erik, Ellinor och Olle. Vi har haft jätteroligt och vädret har varit helt okej, bortsett från regnsskuren som kom när vi var på grönan. Hotellet vi bodde på heter Ibis hotell, rummen var lite små men det var fint. Jag älskar hotellfrukost och de hade riktigt bra frukostbuffé med både scrambled eggs, mackor, fil, juice, kaffe mm.

Fredag
Vi åkte från Mora på fredag förmiddag och när vi hade checkat in på hotellet och Ellinor och Olle kommit åkte vi in till gamla stan och strosade lite längs kullerstensgatorna där.

 

Lördag
En god frukost på hotellet sen åkte vi till Gröna Lund. Aivie tyckte att det var hur kul som helst att åka karusell men det första hon såg när vi kom in på området var en stor knippe med ballonger så hon fick en zebra av Ellinor och Olle, den var minst lika rolig som karusellerna. Tanken var att jag skulle åka någon berg- och dalbana innan vi gick därifrån men efter lunchen när vi stod i kö och de första lätta dropparna regn föll från himlen så gick jag ur kön och skyndade bort till Aivie för att åka mer karuseller mer henne innan himlen öppnade sig och vi gick tillbaka till bilen och for till hotellet för att byta till torra kläder.
När vi skulle äta mat åkte vi till Kista galleria för att äta på det food court de har där och jag åt friterad kyckling med rid och sötsur sås, det var supergott! När vi hade ätit var alla trötta och vi for hem och kröp i säng.

 

Söndag
Vi besökte naturhistoriska museét och kollade på utställningen där. Vi besökte också Cosmonova inne på naturhistoriska, en stor biosalong med en stor rundad skärm där vi såg en 3D-film om Galapagosöarna. Förutom att jag ogillar 3D- film för att det är jobbigt för ögonen och min lilla näsa håller inte 3D-glasögonen uppe utan de åker ned över näsan och jag kan inte andas, så var det väldigt härligt att se en plats som är "orörd" av människan där djuren får leva i fred, önskar det fanns mer såna platser på jorden där manniskan inte bara drar fram utan djuren får ha sin plats,  att få höra om hur Galapagosöarna bildades och de olika åldrarna runt om öarna som förser djuren med olika dätt att leva på fast det är samma ö.

1 kommentar: